6 hafta incelten Yoga


Sağlıklı beslenme, artık hayatımın bir parçası olmuş belli. Birkaç akıllı adımla, raya girdim yine. Eh, bir şeyi alışkanlık haline getirdin mi bir kere, her şey kolaylıkla otomatikleşiyor işte böyle. De, tembellikten kurtulmak için biraz daha çalışmam gerek!!! Yılların tembelliği işte. Toto bir kaç gün yer görünce, koltukla aşka geçiyor hemen. Ona "Gerçek Aşk"ın "Mat" ile yaşanacağını yeniden hatırlatmam gerek.

















"Mat" ile olan ilişkim, çılgınca, delice, bağımlılık derecesinde büyük bir aşka dönüşsün istiyorum. Tutkuyla bağlı olayım ona, özlemle her gün yolunu gözleyeyim istiyorum. Onunla buluşmalar, hayatımın en heyecanlı anları olsun, gözüm başka bir şey görmesin, onsuz geçen günüm olmasın istiyorum.

Diyeceğim o ki, ben bu işi alışkanlık haline getireceğim. 
Göz otomatik olarak "Mat"'i arayacak, pose'lar tutukuyla ardı sıra akacak...


Ne demiş Aristo:
"Sürekli yaptığımız şey neyse, biz oyuz. O halde, mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır."



Sokrates, öncesinde kuralı da zati koymuş:
"Değişimin anahtarı, eski ile zaman kaybetmek yerine, yenisini kurmaktadır." 


20. yy.'dan bir filozof, Jim Rohn, der ki:
"Başlatan motivasyondur. Devam ettiren ise alışkanlık."




Charles Duhigg’den ‘Alışkanlıkların Gücü kitabında beynin rutinleri ve alışkanlıkları sevdiğinden bahseder. Basit ve açık bir işaret bulup, ödülü net tanımlayıp, arzuyu yaratıp -ki, alışkanlıkları arzular doğururmuş-, bir şeyi her gün tekrar edersen, artık o, otomatikleşip, hayatının yeni alışkanlığı haline geliverir. Dahası, kazanılan yeni alışkanlıklar, benzer yeni alışkanlıkları da tetiklermiş. "Egzersiz yapan kişinin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi daha muhtemel" örneğini verir. benim ki tersi olacak anlaşılan.


Hem Tara Stiles ablamız ne der: "Günde 10 dakika yoga, "en iyi sen"'i ortaya çıkarır. Yeter ki, her gün, evet her gün düzenli yap."





Bu arada, son çalışmalar gösteriyor ki, egzersiz alışkanlığı kazanma, yani onu artık hayatının günlük rutinleri arasında vazgeçilmezi yapma, en az 6 ile 8 hafta arasında sürüyor. 6 hafta boyunca her gün 10 dakika bile olsa yoga yaparsam, diş fırçalamadan rahat edememek gibi, o da bir tutkuya dönüşecek.


O halde, Taracığımın nefisinden incelten yogaları ile 6 haftalık bir programa başlayayım. "Mat" ile ilişkimi doruklara çıkarırken, şahanesiyle incecik olayım.

İlk haftanın konusu, incecik bir bel. En sevdiğim. Önce bir seyredeyim.






Hmmmm, anlaşıldı. Forearm Plank'a geçmeden yapılan sağ bacak ile Downward Dog Split'ler sol bacak ile de yapılacak. Hatta 2'şer defa daha tekrar edilecek.

#6haftaİnceltenYoga başlasın! ;-)



0 comments:

Post a Comment