Benim Minik Frittata'larım

En iyi protein kaynağı malum yumurta. Hele bir de Cage-Free olursa, değmeyin sağlığımıza. Haşlanmış, rafadan, tereyağında sahanda, omlet çeşitleri derken yeni bir çeşit için buyrun benim Minik Frittata'larıma.

Frittata, İtalyan'ların Omleti. İçine aklınıza gelen keyfinizce malzemeler ekleyebileceğiniz bir yumurta yemeği. Püf noktası, yumurtayı iyicene çırpmak. Ne kadar iyi çırpılırsa o kadar kabarık ve böreğimsi oluyor. Omlet gibi tavada yapılan Frittata'yı, ben fırında denedim. Şahane oldu. ;)



Mini Frttata için Malzemeler:
  • 5 Cage-Free Yumurta
  • 200 ml taze Krema
  • 5 dal Taze Soğan, Frenk soğan da şahane olur
  • 3 demet taze nane
  • Çay bardağı dolusu taze rendelenmiş Parmesan Peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı


Hazırlanışı:
  • Fırın 170 derecede ısına dursun.
  • Derin bir kasede yumurta, ince ince kıydığınız taze soğan, taze nane yapraklarını ve Parmesan Peynirini iyicene çırpın.

  • Yavaş yavaş eklediğiniz krema ile tüm malzemeleri çırpmaya devam edin.
  • Dilediğinizce tuzlayın, biberleyin.
  • Muffin Kek Kalıbını peçete ile zeytinyağlayın.
  • Yumurtalı karışımı kaşık yardımıyla kek kalıbına eşit şekilde dağıtın.

  • 15 dakika fırında, Frittata'lar kabarıp, üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Benimkiler biraz fazla kızardı. Siz daha güzelini yapın. :)



Hepsi bu kadar. Umarım beğenirsiniz. Yorumları bekliyorum.
Afiyetler olsun.


0 comments:

Post a Comment