Mutlu İnsanların Yapmadığı Şeyler




















1. Eleştirmezler

Mutlu insanlar, başkalarının hayatlarını, aldıkları kararları kısaca başkalarına ait olan hiçbir şeyi eleştirmezler. Bilirler ki, karşılarındaki kişiyi küçük düşürmek, mutsuz etmek, yermek amacıyla yapılan tüm eleştiriler kendi güvensizliklerinin işaretidir. Mutlu insanlar karşılarındakinin iyiliğine odaklanır, onları yaralayacak, kıracak şeylere değil.

2. Karşılaştırmazlar

Mutlu insanlar kendi seçtikleri hayatları ile tatmin olanlardır. Sahip oldukları her şey için şükran doludurlar ve kendi yaşam standartlarını başkaları ile kıyaslamazlar.

3. Şikayet Etmezler

Şikayet etmek, elinizde olana odaklanmak yerine neye sahip olmadığınıza odaklanmak demektir. Mutlu insanlar şikayetin çözüm getirmeyeceğini bilirler. Şikayet etmek yerine, istedikleri şeyi nasıl elde edebileceklerine bakarlar.

4. Geçmişte Yaşamazlar

Geçmişte yaşamak demek genellikle geçmiş pişmanlıklarınız ile birlikte yaşamak demektir. Gelecek seçimleriniz için hiçbir katkısı olmamakla birlikte zaman kaybıdır. Pozitif olun ve iyi bir gelecek yaratmak için çok çalışın. Hemen şimdi çalışmaya başlayın. Olan biten herşeyi bırakın. Geçmişin size artık bir yararı olmayacak.

5. Zamanlarını Boşa Harcamazlar

Mutlu insanlar, anda kalamanın önemini bilir. Zamanlarını geçmişi ya da geleceği düşünerek değil anın tadını çıkararak geçirirler.

6. Başkalarını Değiştirmeye Çalışmazlar

Mutlu insanlar, herkesi oldukları gibi ve oldukları şekilde kabul ederler. Pozitif yönlerine odaklanırlar ve onları takdir ederler.

7. Kendilerini Geliştirmeyi İhmal Etmezler

Mutlu insanlar, kendi amaçlarına, kendi rüyalarına, günlük alışkanlıklarına ve kendi sağlıklarına odaklanırlar. Odakları daimi kendilerini geliştirmektedir.

8. Başkalarının Kendileri Hakkında Ne Düşündüğünü Umursamazlar

Mutlu insanlar, haklarında ne düşünüldüğü ile gerçekten hiç ilgilenmezler. Ne istiyorlarsa ve neye ihtiyaçları varsa onu yaparlar. İnsanların onayını almak ile uğraşmazlar.

9. Çok Düşünmezler

Mutlu insanlar, detaylarda boğularak düşünmenin depresyon, anksiyete ve strese yol açtığını bilirler. Bu sebeple büyük resme bakıp, olanı kabul edip, yapması gerekenleri yaparak yollarına devam ederler.


0 comments:

Post a Comment