Tam Kıvamında Kayısı Yumurta

Yumurta'nın tadına tat katan, kıvamıdır alsında.
Ehh bir Yumurta sever olarak da, bayılırım Kayısı Kıvamına.






Buyrunuz, tüm incelikleri ile "Bikini'nin Tam Kıvamında Kayısı Yumurta" pişirme yöntemine:
  1. Kendi kabında buzdolabındaki yumurtalar haşlama tenceresine, hakettikleri hassasiyetle, yavaşça bırakılır.
  2. Tencere, yumurtaları biraz geçecek kadar soğuk su ile doldurulur.
  3. Suya bir çimdik tuz katılır.
  4. Kısık ve orta ateş arasında kaynamaya bırakılır.
  5. Yumurta dikkat ister. Pişirirken, gözler üzerinden ayrılmaz.
  6. Hafifçene kaynamaya başlayınca, ateş ortanın biraz üstü seviyeye getirilir.
  7. Eksiksiz 2 dakika boyunca kaynatılır.
  8. Tencerenin altı kapatılır.
  9. Çeşmenin soğuk tarafı nazikçe açılır.
  10. Tencere, suyu ve yumurtalarıyla çeşmenin altına tutulur.
  11. Devirdaim hesabı, içindeki su soğuyana kadar çeşmenin altında bekletilir.
  12. Artık yumurtalar nefis kıvamlı kayısıya dönüşmüştür.






Afiyetler, sağlıklar ola.. ;-)





0 comments:

Post a Comment