Malum Ege aşığıyım: Havasına, suyuna, toprağına, içinde ne barındırıyorsa.
Yaz sonlarına doğru, Ege'nin müthiş domatesi, kırmızı biberi, maydanozu, nanesi ile yine Ege'nin muazzam güneşinde kurutulmak üzere hayatlara serilmiş tarhana... Zehirli dediğim unun bile bunca şifa ve süzme yoğurdun içinde kendiliğinden neredeyse pembeye dönüştüğü, içime Ege havasını getiren mis çorba...
E ne durupdururuz, hazırlayaverelim çorbamızı gari..
Tarhana çorbası için Malzemeler:
- 4 silme tahta kaşığı Ege usulu ev yapımı Tarhana
- 4 domat
- 5 diş sarımsak
- Yarım tahta kaşığı Tereyağı
- Çorba kaşığı kadar halis mulis Sızma Zeytinyağı
- 1 tablet Tavuk Bulyon
- 1 litre soğuk su
- Dilediğince pul biber ve Deniz tuzu
Hazırlanışı:
- Domatlar güzelcene rendelenir.
- Sarımsaklar minik minik doğranır.
- Domat ve sarımsaklar tereyağında iyicene kavrulur.
- Zeytinyağı gezdirilir.
- Bulyon, gönlünce pul biber ve tuz ekilir.
- 1 litre soğuk su eklenir.
- Tarhana eklenerek, kaynayana kadar karıştırılır.
- 5 dakika, tencerenin ağzı kapalı, pişmeye bırakılır.
Yingari..
0 comments:
Post a Comment